Nejčastější chyby při posilování

Cvičení všeho druhu by naše tělo mělo dostat do lepšího, zdravějšího stavu. Bohužel mnohdy se stává, že nezkušení nadšenci se vrhnou do posilování po hlavě a spíše si tím ublíží. Čeho bychom se tedy měli vyvarovat, pokud chceme, aby naše posilování přineslo kýžený výsledek a nemělo žádné negativní následky?

V první řadě je nutné se opravdu ujistit, že technika posilování, kterou používáte, je správná. Spousta lidí si pořídí členství ve fitness centru a věří, že na všechno přijdou po příchodu sami. Stroje a pomůcky pro posilování však sami o sobě neobsahují znalosti o tom, jak je efektivně a bezpečně používat. Dobrý trenér vám ukáže, kde děláte chyby a upraví váš posilovací režim tak, aby opravdu odpovídal vašim potřebám.

Ego nechte odpočívat doma a zbytečně se nepřetěžujte. Přílišná námaha ve chvíli, kdy na to vaše tělo ještě není připravené, vás zbrzdí nebo vám ublíží. Nebojte se lehčí a pravidelné zátěže, díky které se nejdříve naučíte správným technikám. Příliš malá námaha je pak druhou stranou stejné mince. Když se při posilování ani nezapotíte, pak můžete těžko očekávat nějaké výsledky. Rovnováhu mezi těmito dvěma póly opět poskytne dobrý profesionální trenér či trenérka.

Switch language