10 důvodů proč chodit do posilovny

Všichni bychom chtěli při pohledu do zrcadla vidět krásnou, štíhlou a vysportovanou postavu. Rádi byste začali chodit do posilovny? Je jasné, že ne vždy je toto rozhodnutí tak jednoduché. Přepadne vás spousta strašáků a ve finále vidíte vchod do fitka jen při jízdě autem. Takže tomu trošku pomůžeme a shrneme si v pár bodech, jaké plusy vám pravidelná návštěva gymu přinese.

1) Snažší dosažení výsledků

Ať si říká kdo chce co chce, domácí cvičení s gumičkou vám nevytvaruje tak hezký zadek, jako je tomu u tréninku s váhami.

2) Větší motivace

Doma je to fajn, ale ruku na srdce, někdy je vážně těžké se ke cvičení “dokopat“ a poctivě máknout. Oproti tomu posilovna po pořádném výkonu vyloženě volá.

3) Seznámení se

Ano, posilovna je místo, kde se maká, ale věřte, že i tam můžete navázat přátelství, nebo i něco víc.

4) Pestrost

Jestli vás už cvičení doma omrzelo, nebo do něj přestáváte mít takový drive jako dříve, je čas na změnu. Ve fitku na vás čeká tolik vybavení, že nebudete vědět kam dřív skočit.

5) Zlepšení dysbalancí

Správnou technikou při silovém tréninku si můžete nejen eliminovat dysbalance, ale zároveň i zlepšit celkové držení těla.

6) Větší sexuální apetit

Ano, i toto téma řeší nespočet z vás. Obzvlášť při silové fyzické aktivitě se nám zvyšuje hladina hormonu testosteronu, který je jeden z důležitých faktorů.

7) Získáte novou zálibu

Co rádi děláte ve volném čase? Nic. Tak tomu může být konec. Velké množství lidí si po pár návštěvách posilovny vytvoří ke cvičení tak silnou závislost, že si pár dní bez gymu nedokáží ani představit.

8) Překonáte stydlivost

Když opravdu makáte v posilovně a soustředíte se na svůj výkon, je vám poměrně jedno, kdo se na vás dívá, či kdo se kolem vás pohybuje. A věřte nebo ne, ono se to promítne i mimo posilovnu. Což určitě oceníte.

9) Disciplína

Naučíte se, že ikdyž se vám do něčeho úplně nechce, tak jste si vědomi toho, jak dobře vám to udělá.

10) Silový růst

Silovým tréninkem posílíte svou fyzickou sílu i do praktického života. Zvednout sud na zahradě pro vás nebude problém.

Tak co, jdete do toho?

Switch language